term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:16
$parentcategory_ID:16

current_CAT_ID:18
current_CAT_ID_HU:18

child cat ID:16
post ID:46732
prefixedcategory_
BAL
OptionID: 42883

2019 a Környezettudatosság éve a Funside Balaton táborban

2019 a Környezettudatosság éve a Funside Balaton táborban

Heti témánk mellett idén egy egész éves témát is bevezetünk – ez lesz a Környezettudatosság éve! Ennek jegyében terveztük meg táboraink működését – és ehhez várjuk majd táborozóink további ötleteit!

Hiszünk benne, hogy a környezet szennyezésének, terhelésének hatásairól nem elég csupán beszélni: cselekednünk kell. Idén ezekkel az intézkedésekkel már biztosan készülünk, de lejjebb várjuk a Ti ötleteiteket is!

  • Az egyik legfontosabb lépés, ami idén megvalósul a balatoni táborban is: a szelektív hulladékgyűjtés. Korábban is gyűjtöttük már közösen az elhasznált műanyag palackokat, de szeretnénk továbblépni, ezért idén nyáron szelektív hulladékgyűjtő kukák lesznek a tábor területén.
  • Délutáni és esti programjaink során is odafigyelünk a környezettudatos eszközök használatára: a műanyag szívószálakat teljes mértékben száműzzük táborainkból és a jövőben megszüntetjük a nem lebomló léggömbök eleresztését is.
  • A saját kulacs használata nemcsak divatos dolog, hanem a környezet szempontjából is jelentőséggel bír. Idén arra kérjük táborozóinkat, hogy hozzanak magukkal saját kulacsot, amit újratölthetnek, így elkerüljük a fölösleges műanyag palackok használatát. Egészségügyi szempontból is nagyon fontos, különösen nyáron, a megfelelő vízfogyasztás: akivel mindig ott van a kulacsa, erről sem fog megfeledkezni,
  • A környezettudatosság jegyében hétköznapi jó gyakorlatokat is igyekszünk majd átadni a táborban: „Zárjuk el jól a csapot, hogy ne folyjon feleslegesen!”, vagy „Ne égessük a villanyt ott, ahol éppen nincs rá szükség!”  
  • A Funside Balaton táborainak helyszíne, a Balatongyöröki Ifitábor 2019-től kezd átállni a napenergia hasznosítására, így a táborok energiaszükségletének nagy része megújuló forrásból származik majd.
  • Táboraink életét minden tekintetben úgy alakítjuk, hogy táborozóink átéljék és megértsék, miért fontos a környezettudatosság.

További környezetkímélő megoldásokat is beépítünk majd céljaink közzé, ezért kérjük, hogy osszátok meg velünk ötleteiteket! Várjuk a javaslatokat a tabor@funside.hu-ra!

Visszaugrás a navigációhoz